Masterclass de trompeta: Javier Alcaraz


Oberta la inscripció per la masterclass de trompeta de Javier Alcaraz, professor del Real Conservatorio Superior de Madrid, dels propers 22 i 23 de març. Adreçat a l’alumnat del centre i externs

Inscripcions a la secretaria del centre.

Els preus són:

  • Alumnat actiu de G. Professional 50€
  • Alumnat actiu de N. Elemental 40€
  • Alumnat oient 20€
  • Alumnat extern actiu 70€
  • Alumnat extern oient 30€

 

Javier Alcaraz

Professor de trompeta del Reial Conservatori Superior de Música de Madrid. Alcaraz ha enregistrat recentment l’àlbum “Unplugged” amb Spanish Original Flugels and Trumpets. Dirigeix l’Ensemble de Trompetes del RCSMM al 76th Midwest Clinic (Chicago), on graven un àlbum en directe durant la seva actuació. Al camp de la música antiga cal destacar la seva actuació amb l’Ensemble Akademie de Freiburger Barockorchester al festival Bach300, interpretant les cantates BWV56 i BWV105 a les esglésies de Sant Tomàs i Sant Nicolau de Leipzig. Així mateix, interpreta el Messies de Händel amb Nivalis Barokk (Noruega).

Com a músic d’orquestra, Alcaraz ha actuat amb l’Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de RTVE, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Orquesta Sinfónica de Madrid, Orquesta de Euskadi, Orquesta Simfònica de Navarra, Orquestra de Córdoba, Orquestra Simfònica de Vallés, Banda Municipal de Barcelona i Banda Municipal de Madrid. Alcaraz ha treballat sota la batuta de Kent Nagano, Daniel Harding, Christoph Eschenbach, Simone Young, Nicola Luisotti, Juanjo Mena i David Afkham, entre d’altres; entre d’altres.

Com a docent, va ser professor associat de Repertori Orquestral de Trompeta i Repertori de Música Contemporània al Conservatori Superior de les Illes Balears (Mallorca) i del Conservatori Professional de Música d’Alcalá de Henares. També ha impartit masterclass a Grand Valley State University (Michigan), el “Sistema de Coros y Orquestas” (El Salvador), Menorca Brass Festival, etc.

Com a solista, ha aconseguit premis a l’Ictus International Trumpet Competition, Entre Cordes i Metalls, Acordes Caja Madrid… Al camp de la música antiga col·labora habitualment amb la Camerata Antonio Soler i La Regalada, amb les que ha realitzat recentment enregistraments d’àlbums.