Conjunts estables


Banda d'adults

La Banda d’adults és un conjunt instrumental heterogeni format per alumnes adults que volen complementar la seva formació musical mitjançant el gaudi de la música en grup. El seu principal objectiu: gaudir de la música des de l’amateurisme més distès!

La Banda d’adults està dirigida per en Carlos Megías

Banda infantil

La Banda infantil és una de les nostres formacions estables orientada a la formació dels instrumentistes de vent del nostre Nivell Elemental. Un conjunt creat per fomentar entre els més petits l’interès per la música, la companyonia i per sentar les bases musicals i disciplinaries per la interpretació en grup.

La Banda infantil està dirigida per en Jordi Pons i Meritxell Carbonell

Banda Mestre Montserrat

La Banda Mestre Montserrat és una formació musical integrada per més de 70 components, entre ells alumnes i professors de l’Escola i Conservatori Municipal Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú. Es reconeix hereva de formacions musicals com l’antiga Banda Municipal del mestre Francesc Montserrat, o la Banda Puig, que dirigía Òscar Martí.

La Banda Mestre Montserrat està dirigida per l’Emilio Serrano.

Actualment la Banda Mestre Montserrat ofereix la formació en gran conjunt als alumnes del centre que cursen els estudis de Grau Professional.

L’Associació d’Amics de la Banda Mestre Montserrat s’ha creat per donar suport a aquesta formació en les nombroses activitats que porta a terme durant tot l’any, sempre amb la voluntat de promocionar la música de banda i el nom de Vilanova i la Geltrú. Al mateix temps, l’associació vol promoure l’enriquiment musical i personal dels integrants de la Banda, col·laborant amb l’Escola i Conservatori Mestre Montserrat. També organitza activitats socials adreçades als músics i a les seves famílies; i apropa aquest tipus de música al màxim nombre de col·lectius i d’àmbits possible, amb l’objectiu que tothom pugui gaudir-ne.

Participa en les principals activitats festives de Vilanova i també en activitats solidàries. Ofereix diversos concerts durant tot l’any, tant a la capital del Garraf com a altres punts de Catalunya i de l’Estat espanyol.

La Banda Mestre Montserrat ha actuat amb el mític grup basc Oskorri, en l’espectacle Banda Band, i va ser escollida, amb altres formacions de la comarca, per inaugurar l’Auditori Eduard Toldrà, de Vilanova, amb el concert “Calidoscopi musical”.

Col·laborar amb la Banda Mestre Montserrat, a través de la seva Associació d’Amics, és col·laborar en la difusió de la música i la cultura. Fer-se soci és ajudar a garantir la continuïtat d’aquesta formació musical vilanovina cada cop més reconeguda i que ha assolit  ja el nivell de les principals bandes no professionals de Catalunya.

Pàgina web de la Banda Mestre Montserrat

Conjunt de flautes travesseres

El conjunt de flautes travesseres funciona de manera estable des del curs 2010-2011 i està obert tant a alumnes del centre com a flautistes externs (músics amateurs, alumnes que no són de l’escola i alumnes per als quals la flauta és el segon instrument). Aquest conjunt té com a objectiu principal la interpretació del seu repertori específic, a més del treball tècnic concret de la flauta travessera mitjançant les dinàmiques pròpies de l’assaig i la interpretació en un grup instrumental.

El Conjunt de flautes travesseres està dirigit per la Meritxell Carbonell.

Conjunt de violoncels

És un conjunt format per alumnes de violoncel de Grau Professional orientat al treball d’aquest instrument en grup. S’hi treballen aspectes tècnics i expressius amb l’objectiu de preparar cançons a diverses veus, del repertori específic i arranjades per a la formació.

Actualment, està dirigit per en Marçal Mialet.

Consort de flautes de bec

El Consort de flautes de bec de l’ECMM Vilanova i la Geltrú està format pels alumnes de flauta de bec del conservatori. A més a més compta amb la col·laboració d’alumnes ja titulats en el centre i és obert a qualsevol flautista de bec interessat en la interpretació del repertori específic per a consort o conjunt de flautes de bec. Interpreten especialment música del període renaixentista, però tenen una mirada oberta a la interpretació d’altres repertoris.

El Consort de flautes de bec està dirigit per l’Eloi Fuguet.

Guitarrísssimo

És una formació musical jove i original, per l’edat i per la combinació instrumental dels seus membres, i amb un repertori singular. Tot això fa de l’ensemble Guitarrísssimo un projecte especial i sorprenent. Constituit principalment per guitarres, altres especialitats, com ara violí, violoncel, contrabaix, flauta de bec, oboè i veu, s’uneixen per abarcar un repertori atractiu i diferent: música del Reinaxement, música tradicional i celta, música de pel·lícules, música pop i contemporània.

Guitarrísssimo està dirigit per en José Luis Bieito.

La Marxin

La Marxin és la xaranga de l’ECMM Vilanova i la Geltrú. Una agrupació itinerant, de música festiva (batucades, marxes, congues, pasdobles, merengues,…), formada bàsicament per instruments de percussió i de vent. La majoria dels components de La Marxin són o han estat alumnes del centre, però també compta amb col·laboradors, simpatitzants i pares d’alumnes.

La Marxin està dirigida per en Joan Moliner

La Simfònica del Conservatori

L’orquestra simfònica del conservatori està formada per joves instrumentistes de Grau Professional del propi centre. De recent creació, l’orquestra té una orientació clarament formativa, amb la finalitat d’oferir als alumnes la possibilitat d’abordar un repertori habitual en les orquestres simfòniques i adquirir, per tant, una experiència bàsica en el seu desenvolupament com a futurs músics.

L’Orquestra simfònica Mestre Montserrat és fruit del treball i esforç de molts professors del conservatori i està dirigida per en Francesc Serra i en Daniel Gil, i com a director dels parcials de vent tenim en Carlos Megías

Orquesta infantil

Aquesta orquestra està orientada principalment a la formació dels alumnes de corda del nostre Nivell Elemental i d’inicis del Grau Professional. Un conjunt creat per fomentar entre els més joves l’interès per la música i per sentar les bases musicals i les dinàmiques de grup necessàries per la interpretació del repertori orquestral.

L’Orquesta infantil està dirigida per la Bet Garrigosa i Esteve Colomès

Vilanova Big Band

La Vilanova Big Band està formada per joves músics de la nostra escola de música i conservatori, encara que també és oberta a tot aquell músic amateur interessat en el jazz i el swing. Amb una orientació clarament formativa la Vilanova Big Band il·lustra els nostres estudiants en l’art de la interpretació del jazz per gran conjunt.
La Vilanova Big Band està dirigida per en Jordi Paulí amb el suport del Jordi Mestres

Vilanova Latin Band

La Vilanova Latin Band és el combo de Latin Music de l’ECMM Vilanova i la Geltrú, format per instruments de percussió, vent i veu. Compost per alumnes del centre però també amb col·laboradors externs i amants d’aquest estil musical, la Vilanova Latin Band ofereix un espai on poder aprendre i gaudir de la interpretació col·lectiva de la música d’arrel llatina.

La Vilanova Latin Band està dirigida per en Fèlix Matamala