Concurs de composició 2021 – 2022


Amb motiu del centre d’interès aquest curs que és L’Aventura de compondre, convoquem un concurs de composició amb categories per a totes les edats. Us convidem a participar en aquesta aventura! 

 

Categories i bases per a compondre

La formació instrumental de la composició és lliure. Cada categoria té una proposta, però sempre es pot ampliar. Pot ser per un instrument sol, un instrument o veu acompanyat per un piano, per formacions de cambra, conjunts instrumentals… Cada participant només podrà presentar una sola peça. 

 • 1r i 2n de GE: Obra de 8 compassos com a mínim i d’estructura A – B o A – A, on prioritàriament es podran fer servir notes seguides amb salts de tònica – dominant – tònica, corxeres com a figura més petita. Instrumentació mínima: instrument sol o veu.
 • 3r i 4t de GE: Obra de 16 compassos com a mínim i d’estructura A – B o A – A, on prioritàriament es podran fer servir notes seguides i salts de 3a a més dels salts dins l’arpegi i semicorxeres com a figura més petita. Tonalitats de Do M i la m. Instrumentació mínima: instrument sol o veu.
 • 1r i 2n de GP: Obra diatònica de 24 compassos com a mínim i d’estructura clara ternària A – B – A’. Instrumentació mínima: melodia amb acompanyament d’instrument harmònic.
 • 3r i 4t de GP: Obra de 40 compassos com a mínim i d’estructura clara ternària A – B – A’ o de cinc seccions, en forma de rondó. Diatònica amb secundaris i una modulació a una tonalitat veïna. Instrumentació mínima: melodia amb acompanyament d’instrument harmònic.
 • 5è i 6è de GP: Obra de 40 compassos com a mínim i d’estructura de 3, 5 o més parts. Diatònica amb secundaris, modulacions, acords alterats o amb tensions. Instrumentació mínima: melodia amb acompanyament d’instrument harmònic.

 

Els alumnes que cursin altres programes que no siguin els reglats es poden presentar a la categoria equivalent a l’edat de cada curs. 

Qualsevol dubte podeu consultar-lo a l’organització del centre via correu electrònic ecmusica@vilanova.cat.

 

Jurat

El jurat que decidirà les peces guanyadores estarà format per professors del centre dels departaments de llenguatge, harmonia i cambra.

 

Dates d’entrega

15 de març.

 

Com presentar la composició

Cal portar l’obra impresa dins d’un sobre tancat amb pseudònim, dins del qual hi haurà la mateixa obra i un sobre petit tancat amb el nom real. Els sobres s’entregaran a secretaria.

 

Veredicte

El centre publicarà el veredicte a la seva web (www.ecmmvilanova.cat) el proper 26 d’abril de 2022. Les peces guanyadores es presentaran en un concert el 22 de juny a l’Auditori Eduard Toldrà.

 

Premis per categoria

1r i 2n elemental

 • 1r premi: 1 val per una activitat familiar per a una persona a l’Espai Far o al Museu Romàntic Can Papiol. 1 xec regal de 20 € de Llibreria Llorens. 1 tiquet regal per valor de 15 € en espectacles programats a Escena Vilanova.
 • 2n premi: 1 metrònom de Rock Guitar. 1 xec regal de 10 € de Llibreria la Mulassa. 1 val per 2 entrades de cinema al Círcol Catòlic.

 

3r i 4t elemental

 • 1r premi: 1 #TicketMuseuVNG per a visitar els museus de Vilanova i la Geltrú. 1 xec regal de 20 € de Llibreria Llorens. 1 tiquet regal per valor de 15 € en espectacles programats a Escena Vilanova.
 • 2n premi: 1 metrònom de Rock Guitar. 1 xec regal de 10 € de Llibreria la Mulassa. 1 val per 2 entrades de cinema al Círcol Catòlic.

 

1r i 2n de grau professional o nivell mitjà

 • 1r premi: 1 val per una activitat familiar per a una persona a l’Espai Far o al Museu Romàntic Can Papiol. 1 ukulele (valorat en 85 €) o val de descompte d’Akústic. 1 tiquet regal per valor de 15 € en espectacles programats a Escena Vilanova.
 • 2n premi: 1 xec regal de 10 € de Llibreria la Mulassa. 1 val per 2 entrades de cinema al Círcol Catòlic.

 

3r i 4t de grau professional o nivell mitjà

 • 1r premi: 1 #TicketMuseuVNG per a visitar els museus de Vilanova i la Geltrú. 1 ukulele (valorat en 85 €) o val de descompte d’Akústic. 1 tiquet regal per valor de 15 € en espectacles programats a Escena Vilanova.
 • 2n premi: 1 xec regal de 10 € de Llibreria la Mulassa. 1 val per 2 entrades de cinema al Círcol Catòlic.

 

5è i 6è de grau professional o nivell mitjà

 • 1r premi: 1 #TicketMuseuVNG per a visitar els museus de Vilanova i la Geltrú. 1 val de 15% de descompte a gastar a la botiga Rock guitar. 1 val 20 € per a gastar a la llibreria Tres tintes. 1 tiquet regal per valor de 15 € en espectacles programats a Escena Vilanova.
 • 2n premi: 1 val per a 2 entrades al cinema del Círcol Catòlic. 1 xec regal de 10 € de Llibreria la Mulassa.

 

 

Amb la col·laboració de: