Centre d’interès 2021-2022: L’aventura de compondre


 

 

Benvinguts i benvingudes.

L’aventura de compondre és el centre d’interès al voltant del qual girarà l’activitat pedagògica d’aquest curs.  La imatge del tema l’ha fet l’il·lustrador vilanoví Sebastià Serra.

Enguany hem volgut parar atenció al fet de compondre. Compondre vol dir crear música a partir de molts elements diferents i per a una infinitats de propòsits.

Ens agradarà investigar i conèixer tot allò que:

  • Envolta, que influeix, que condiciona, que inspira, que emociona a un compositor per a fer una obra d’art.
  • Quins elements instrumentals, rítmics, harmònics utilitza i el motiu d’aquesta elecció per a la seva obra.
  • Quin propòsit té la música composta: una pel·lícula d’acció, d’intriga, còmica, d’animació,… o un documental, per als anuncis comercials, per un casament, per fer ballar un gegant, per a transmetre emocions etc..

La música ens proporciona infinitat d’emocions i sensacions que marquen els diferents moments de les nostres vides. I sovint no som prou conscients que darrere d’allò que sona, d’allò que sentim, d’allò que ens emociona, hi ha hagut una persona que ha creat aquella música. Conèixer una mica qui era i quines han estat les seves fonts d’inspiració fa que posen en valor una feina que ens aporta moltíssim a les persones.

Al llarg del curs anirem fent tot un seguit d’activitats al volant de l’aventura de compondre de les quals ja us n’informarem. 

Moltes gràcies.