Quinze anys! escrit de Jordi Paulí, director de la Vilanova Big Band


Aquest 2023 la Vilanova Big Band (Big Band de l’ECMM) assoleix els seus quinze anys de vida i ho hem volgut celebrar realitzant una gravació. El resultat el teniu a les vostres mans. Desitgem que us agradi aquest repertori que hem escollit per aquest CD de celebració.

Abans de crear la Vilanova Big Band, ja havia existit una big band a l’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú, dirigida pel professor Miquel Bagó. Aquesta big band va desaparèixer i uns quants anys més tard ens vàrem proposar crear una big band amb l’objectiu de formar els nostres alumnes en la música moderna i el jazz.

Avui fa quinze anys (sembla ahir) que em vaig proposar ajuntar un parell de combos que dirigia al centre per a crear aquesta formació que ja s’ha convertit en un referent dins la ciutat i la comarca del Garraf.

Vull donar les gràcies a totes les persones que han format part de la Vilanova Big Band, des dels seus inicis fins avui dia. N’han format part nens i nenes, noies i nois, adults i col·laboradors de luxe i sense la seva participació no hauria estat possible arribar fins on som ara.

La Vilanova Big Band ha estat present en moltíssims esdeveniments duts a terme a Vilanova i la Geltrú, però també hem portat el nom de la nostra ciutat arreu, havent realitzat concerts en diverses ocasions a la sala gran de l’auditori de Barcelona, a Blanes, a Sant Pere de Ribes, al Palau de Congressos de Barcelona, a l’auditori Eduard Toldrà de Vilanova, a Canyelles, etc.

El principal objectiu d’aquesta formació sempre ha estat aconseguir que els nostres alumnes assoleixin les capacitats necessàries per defensar un repertori musical format per diversos estils dins la música moderna i que gaudeixin de la pràctica en grup i del treball en equip.

Desitjo poder continuar assolint reptes i objectius amb els actuals i amb futurs alumnes i continuar formant part del teixit cultural de la nostra comarca.

Moltes gràcies a tothom! Gaudiu del nostre enregistrament!

Jordi Paulí i Safont
Director de la Vilanova Big Band