“Què ens enganxa de la música?”, taula rodona – 22 de maig


“Què ens enganxa de la música?” és el títol de la taula rodona que tindrà lloc el proper dia 22 de maig en el nostre centre. Hi participaran en David Puertas , la María José Anglés i en Pere-Andreu Jariod, divulgadors musicals referents a Catalunya. La xerrada, oberta a tothom, tractarà del món de la comunicació en el món de la música, la creació de públics i l’ensenyament de la música a l’actualitat.
La xerrada també es podrà seguir en directe des del nostre canal a YouTube.

David Puertas (@davidpuertasesteve) és divulgador musical i professor de secundària. Dona classes a l’Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes des de fa més de vint anys i col·labora amb totes les institucions musicals del país redactant programes de mà, elaborant projectes pedagògics, fent conferències i presentant concerts. És autor d’una dotzena de llibres sobre clàssica, òpera, cant coral i música de cobla. Recentment, ha presentat 100 coses del món coral, juntament amb Meritxell Tarragó (Cossetània Edicions).

María José Anglés (@soymariajoseangles) és llicenciada en Musicologia. L’any 2012 va fundar l’empresa Musicològics, dedicada a la divulgació musical, i amb qui realitza i coordina conferències a les principals sales del país, cursos d’història de la música, concerts comentats i rutes musicals per la ciutat de Barcelona. És responsable del projecte Òpera a l’Abast del Teatre del Liceu, on apropa l’òpera a diferents col·lectius vulnerables. Des de la pandèmia s’ha especialitzat i apostat per fer arribar el coneixement musical a través de les xarxes socials, vídeos i pòdcasts.

Pere-Andreu Jariod (@perandreu) es forma inicialment al Conservatori Superior de Música del Liceu en l’especialitat de piano. Des del 1999 es dedica a la divulgació musical a través de programes radiofònics, articles en revistes especialitzades i conferències. També ha presentat actes i concerts a les principals sales catalanes i és col·laborador habitual de Catalunya Música i de la Revista Musical Catalana. Actualment, realitza el programa de ràdio El taller del lutier i elabora pòdcasts per a diverses institucions i entitats, com ara la Biblioteca de Catalunya o l’Arxiu Municipal de Barcelona.