Notícies COVID-19: Pròrroga de les mesures a l’ECMM


Les mesures que veníem aplicant s’han prolongat de nou i per tant mantindrem l’ensenyament telemàtic de l’Escola de música (tot l’ensenyament no-reglat).

Pel que fa el Conservatori (grau professional) prorroguem les mesures de reducció de presencialitat fent online les següents assignatures optatives:

-Educació de l’oïda

-Música i Cinema

-Música i noves tecnologies

-Història de la música 

-Introducció a la música moderna

La setmana vinent començàvem la setmana verda (del 3 al 12 de febrer) al nostre centre però hem decidit fer una modificació important. Tots els programes de l’escola de música mantindran l’activitat docent i no tindran cap afectació en la càrrega lectiva durant aquest període. Som conscients que els alumnes de l’escola de música son els que més han patit les mesures restrictives i per tant hem reorganitzat la setmana verda del conservatori sense que això afecti a les classes dels altres programes. Us demanem que tingueu flexibilitat si algun professor hagués d’assistir a un tribunal i canviar puntualment alguna classe.

Els alumnes de grau professional sí que faran setmana verda i us notificarem en breu els horaris dels tribunals.

Demà al matí farem un cribratge de PCR del professorat per garantir que no hi ha treballadors positius asimptomàtics al nostre centre. És una mesura més per garantir la seguretat a l’escola i conservatori.

Gràcies per la comprensió.

Recomanem: Aixequem el teló!


Benvolgudes famílies.

Us adjuntem la informació d’una activitat musical interessant que s’organitza des de la Biblioteca Armand Cardona.

El taller familiar es farà el dissabte 30 de gener a les 17.30h mitjançant la plataforma Zoom i tractarà sobre com es munta una producció d’òpera.

Estarà adreçat a infants a partir de 6 anys.

Esperem que sigui del vostre interès i que en la mesura que pugueu la pugueu gaudir.

Novetats COVID-19: noves restriccions (4 de gener 2021)


Benvolgudes famílies
Esperem que hagueu passat unes bones vacances i estigueu bé de salut. En referència a les noves restriccions de 4 de gener en RESOLUCIO SLT/1/2021 per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID – 19 al territori de Catalunya, us informem que atenent a aquest marc normatiu de l’11 al 15 de gener l’activitat lectiva al centre serà:
  • Escola de música. Torna a ensenyament online a través de la plataforma GSuite.
  • Conservatori. Per reduir la presencialitat al centre els conjunts no realitzaran assajos durant aquesta setmana. La resta d’assignatures continuen amb les classes presencials.
Tan aviat com tinguem noves directrius us informarem com queden les classes a partir del 18 de gener.

Ricard Lamote de Grignon, un compositor redescobert per la Tània Fogàs


El passat dimecres ens va visitar de manera virtual i a la classe d’Història de la música la Tània Fogàs, pianista i gestora cultural establerta actualment a Milà, que ens va presentar un d’aquells compositors catalans encara per descobrir: en Ricard Lamote de Grignon. Fill de Joan Lamote de Grignon, en Ricard va ser membre dels Compositors Independents de Catalunya (entre els quals hi havia el nostre estimat Eduard Toldrà). De forts ideals republicans, Ricard Lamote de Grignon va patir com molta gent la censura franquista que li va fer llum de gas.

Els nostres alumnes van poder gaudir de les explicacions i de l’emoció amb la que la Tània explicava la història d’en Ricard Lamote de Grignon, un compositor fresc i versàtil, obra del qual molta encara està per descobrir. Us recomanem molt la seva escolta i interpretació.

Ha estat una nova activitat dins del nostre centre d’interès “La música ens connecta”

Aquest dilluns i dimarts, tanquem


Informar-vos que els propers dilluns 7 de desembre (festiu de lliure disposició) i dimarts 8 de desembre (festiu nacional) l’escola romandrà tancada.

Xerrada online: La censura a la música


L’Eloi Fuguet, professor de l’ECMM, parlarà avui de la censura en la música a la classe d’Història de la música. La xerrada també la podreu seguir en streaming des d’aquí (cliqueu a la imatge per anar a YouTube live per poder xatejar amb el ponent).

 

 

Novetats COVID-19: nova resolució sobre les restriccions per controlar la pandèmia


Benvolgudes famílies.

La Generalitat va publicar el dissabte a migdia la nova resolució sobre les restriccions per controlar la pandèmia i hi ha  novetats importants. Ens hagués agradat comunicar-vos amb més temps els canvis però havíem de consultar alguns detalls i fins avui a migdia no hem pogut tancar-los tots.

En el tram 1 que hem entrat avui permeten realitzar classes fins a un màxim de sis alumnes per aula per als ensenyaments de règim especial no reglat (Escola de música) i mantenen les mesures referents als ensenyaments reglats (Conservatori).

Així doncs, el funcionament per les properes setmanes serà el següent:

 

Escola de música (Elemental, Música Activa, nivell mitjà)

-Les classes individuals d’instrument es faran presencialment. Si algun alumne vol fer la classe d’instrument online la pot fer comentant-ho amb el seu professor/a.

– Les classes de llenguatge musical d’Elemental seguiran fent-se per videoconferència, ja que el màxim són 6 alumnes per aula i les classes són de 15 alumnes. Les classes de llenguatge s’enregistraran i es penjaran al drive per si perdeu una part de la classe en el desplaçament fins a l’escola de música per fer la classe d’instrument.

– Les classes de Sensibilització 1-2 es faran presencialment al Pati mantenint els grups. En cas que plogui o faci mal temps es faran online com en les últimes setmanes. La mostra d’instruments també es farà presencial.

– L’alumnat de nivell mitjà que fa optatives de professional les pot fer de forma presencial.

– Les classes col·lectives, combos i conjunts de l’escola de música es poden fer presencialment sempre i quan no siguin més de 6 alumnes. Si el grup és més gran s’haurà de partir i fer classes cada 15 dies. En el cas de la banda i orquestra infantil es faran assajos de fins a 6 alumnes durant 45 minuts.

– L’alumnat de l’escola de música que toca als conjunts mixtes (professional i escola de música) com la banda, l’orquestra simfònica, la Big band, Hotel Música Viva… pot tornar de forma presencial sempre i quan no se superin els 6 alumnes d’escola de música i es mantinguin les mesures de distància i aforament establertes.

– Cant Coral de GE segueix com fins ara, amb tasques a través de Classroom.

 

Grau professional. Continua amb les mesures preses prèviament.

 

Esperem que el indicadors sanitaris continuen millorant i puguem avançar en noves mesures

Salut

Pròrroga COVID-19


Benvolgudes famílies.

El passat dissabte es va publicar la resolució SLT/2875/2020, i després de consultar amb l’inspector ens ha confirmat que hem de continuar com les dues setmanes passades: l’escola de música continua amb l’ensenyament online i el conservatori pot continuar presencialment.

En el moment que la situació canviï us ho notificarem immediatament. Sentim molt aquesta situació perquè ens sembla que les mesures son injustes, però les hem d’aplicar.

Moltes gràcies per la vostra comprensió.

L’ECMM Vilanova i la Geltrú redueix l’aforament en un 75% per adaptar-se a les noves restriccions


En una entrevista a Canal Blau, l’ECMM Vilanova i la Geltrú considera que les darreres restriccions per evitar la propagació de la Covid-19 s’han pres a l’engròs i sense tenir en compte criteris sanitaris. En el centre hi conviuen els estudis reglats del conservatori amb els no reglats de l’escola, un fet que els ha obligat a reduir en un 75% l’aforament a les instal·lacions per complir amb les limitacions imposades pel govern català, tot i haver implementat mesures d’higiene i seguretat des de l’inici de curs.