El nostre centre, destinatari de l’arxiu personal del qui fou director del FIMPT, Miquel Gonzàlez


L’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú ha rebut l’arxiu personal de Miquel Gonzàlez, després que el músic vilanoví ho deixés per escrit en les seves darreres voluntats.

L’acte de donació es formalitzarà mitjançant un conveni entre el centre i la família de Gonzàlez. L’arxiu personal conté un important i documentat fons musical on destaca la col·lecció d’instruments tradicionals d’arreu del món, així com altres instruments musicals com acordions, gralles i una trompeta.

El llegat també inclou una àmplia fonoteca de vinils, cassettes i compact discs de temàtica diversa, si bé preval la música tradicional, ja sigui catalana com de la resta del món.

Un cop es disposi de l’inventari de la donació, el material quedarà dipositat al centre amb l’objectiu que es pugui consultar i utilitzar per part de les persones interessades. També es preveu que es puguin fer exposicions per tal de mostrar tota la riquesa cultural del fons que Miquel González va anar recollint al llarg dels anys.

Més informació a la notícia a la web de l’Escena Vilanova

L’ECMM se suma al Dia Internacional dels Museus


El 18 de maig tenim una cita ineludible amb la Nit dels Museus, que enguany coincideix amb el Dia Internacional dels Museus. És el dia en que els equipaments culturals són els grans protagonistes obrint les seves portes i oferint una atractiva i variada oferta d’activitats, que tenen l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i sensibilitzar-los sobre la importància que tenen els museus en el desenvolupament de la societat.

En l’edició d’enguany s’ha escollit com a lema general “Museus per l’educació i la investigació”, pensant en el paper que juguen les institucions culturals alhora de fomentar la curiositat i la creativitat, contribuint a la investigació, i proporcionant una plataforma per la difusió de noves idees.

El nostre centre hi col·labora amb les següents actuacions:

CIRMAC. Masia d’en Cabanyes 21.15 h Latin Band
La Sala. Centre d’art contemporani 20 h Kontrabanda
Museu del Ferrocarril de Catalunya 20 h Saxos
20.30 h Col·lectives de flautes de bec
21.30 h Duo de clarinets
Museu Romàntic Can Papiol 20.15 h Orquestra infantil
20.45 h Col·lectiva de flautes  travesseres

“Què ens enganxa de la música?”, taula rodona – 22 de maig


“Què ens enganxa de la música?” és el títol de la taula rodona que tindrà lloc el proper dia 22 de maig en el nostre centre. Hi participaran en David Puertas , la María José Anglés i en Pere-Andreu Jariod, divulgadors musicals referents a Catalunya. La xerrada, oberta a tothom, tractarà del món de la comunicació en el món de la música, la creació de públics i l’ensenyament de la música a l’actualitat.
La xerrada també es podrà seguir en directe des del nostre canal a YouTube.

David Puertas (@davidpuertasesteve) és divulgador musical i professor de secundària. Dona classes a l’Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes des de fa més de vint anys i col·labora amb totes les institucions musicals del país redactant programes de mà, elaborant projectes pedagògics, fent conferències i presentant concerts. És autor d’una dotzena de llibres sobre clàssica, òpera, cant coral i música de cobla. Recentment, ha presentat 100 coses del món coral, juntament amb Meritxell Tarragó (Cossetània Edicions).

María José Anglés (@soymariajoseangles) és llicenciada en Musicologia. L’any 2012 va fundar l’empresa Musicològics, dedicada a la divulgació musical, i amb qui realitza i coordina conferències a les principals sales del país, cursos d’història de la música, concerts comentats i rutes musicals per la ciutat de Barcelona. És responsable del projecte Òpera a l’Abast del Teatre del Liceu, on apropa l’òpera a diferents col·lectius vulnerables. Des de la pandèmia s’ha especialitzat i apostat per fer arribar el coneixement musical a través de les xarxes socials, vídeos i pòdcasts.

Pere-Andreu Jariod (@perandreu) es forma inicialment al Conservatori Superior de Música del Liceu en l’especialitat de piano. Des del 1999 es dedica a la divulgació musical a través de programes radiofònics, articles en revistes especialitzades i conferències. També ha presentat actes i concerts a les principals sales catalanes i és col·laborador habitual de Catalunya Música i de la Revista Musical Catalana. Actualment, realitza el programa de ràdio El taller del lutier i elabora pòdcasts per a diverses institucions i entitats, com ara la Biblioteca de Catalunya o l’Arxiu Municipal de Barcelona.

El nostre alumne Joaquim Carandell, guanyador del 8è Premi BBVA de Música al Talent Individual


Estem molt contents de compartir amb tots vosaltres que el nostre alumne, el violinista Joaquim Carandell, ha guanyat el 8è Premi BBVA de Música al Talent Individual en la Categoria Júnior (fins a 16 anys) i el tribunal ha destacat “la gran bellesa del seu so i la promesa d’un potencial extraordinari”. A més, el tribunal li ha concedit el Premi ACCat a la millor interpretació d’una obra de compositor català de la categoria Júnior, per la interpretació de la Dansa ibèrica N.2 de Joan Manén.

Volem felicitar el Quim per aquests dos premis i a tot l’equip de professors, especialment a la seva tutora, l’Elisabet Garrigosa, que ho han fet possible.

També volem agrair als altres alumnes que han representat al nostre conservatori en aquest concurs i no han estat guardonats, l’esforç per presentar-se a un concurs amb tant nivell.

Els premis que ha guanyat aquest any el Quim se sumen als de les últimes edicions obtinguts per alumnes nostres:

  • Eloi Traver (alumne de trompeta del Carlos Megías- Premi ACCAt- Categoria Júnior 2023),
  • Àlex Arroyo (alumne de piano de la M. Lluïsa Moran- Premi BBVA-Categoria Júnior 2022 i Premi BBVA- Categoria Aleví 2021)
  • Jorge Sierra (alumne de violoncel de l’Eva Gumà- Menció d’honor- Categoria Jove 2021).

 

Felicitats i gràcies a tots per fer-ho possible

 

Llistat provisional d’admesos a l’Escola de Música, curs 2024 – 2025


A continuació us adjuntem el llistat provisional dels admesos als estudis oferts per l’escola de música al curs vinent 2024 – 2025. Son els alumnes que han fet la preinscripció a Sensibilització 1, Sensibilització 2, Nivell Elemental (de 1r a 4t) i Música Activa.

En el cas de duplicitat de preinscripcions, s’ha tingut el compte el número de preinscripció feta en primer lloc. Podeu presentar al·legacions a les llistes provisionals el 16 i 17 d’abril.

LlistatsProvisionals

Presentació dels llibres “Sona el violí” i  “Sona el piano” de l’Oriol Garcia Malsona


El dia 15 d’abril i en motiu de Sant Jordi farem una presentació de dos llibres al centre a les 17.30h: són “Sona el violí” i  “Sona el piano” de l’Oriol Garcia Malsona, on podrem gaudir d’una petita intervenció musical d’alumnat del centre.

L’activitat durarà uns 40 minuts i està adreçada a tot l’alumnat a partir de 4 anys, on hi assistiran els alumnes de sensibilització 1 i 1r d’elemental.