Master class del compositor Jacob de Haan


La Banda Mestre Montserrat organitza el proper dissabte 7 de maig “Els secrets de la composició de música per a banda”, una masterclass amb el prestigiós compositor neerlandès Jacob de Haan.

L’autor de peces com “Oregon” o “Concerto d’Amore”, i de desenes d’altres, presents als repertoris de la majoria de bandes, explicarà els perquès de l’estructura i la instrumentació de les seves peces, i ens endinsarà en el procés creatiu de la seva música.

Aquesta activitat està molt recomanada per a tots els estudiants d’últims cursos de grau professional i professors d’harmonia i llenguatge musical, per als professionals del món dels arranjaments i per a tots aquells interessats en la composició musical. La masterclass comptarà amb la participació de la Banda Mestre Montserrat, que acompanyarà les explicacions de De Haan amb la interpretació en directe. Per això, també està indicat per a qualsevol persona amant de la música, especialment la de banda, que vulgui aprofundir una mica més en aquest tipus de composicions.

L’acte tindrà lloc dissabte, 7 de maig, a les 12 del migdia, a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú. La participació és gratuïta, però cal inscriure’s abans mitjançant el següent formulari, per tal que puguem gestionar l’aforament.

El professor De Haan també respondrà les preguntes dels assistents. No us ho perdeu.

Jacob de Haan (Heerenveen, Països Baixos, 28 de març de 1959) és un compositor neerlandès. Va rebre la seva educació musical al State Music Academy de Ljouwert, on va estudiar orgue i llenguatge musical. Va créixer en una família vinculada amb la música (el seu germà Jan de Haan és també compositor). Agraeix les lliçons de piano i trompeta que va rebre quan era petit, que el varen ajudar a desenvolupar la seva creativitat com a compositor. A principis dels anys 80 fou quan va publicar les seves primeres obres, i quan va començar a tenir èxit com a compositor per a banda. És famós per les seves bandes sonores i per la combinació d’estils. Potser la peça més coneguda sigui Oregon. El seu repertori per a banda de música consisteix en obres en diferent grau de dificultat, petites peces de concert i peces populars. A més, també ha realitzat alguns arranjaments per orquestra i cor.Com a resultat, actualment és professor especialitzat en arranjaments d’aquesta mateixa acadèmia. Jacob de Haan viu a la ciutat de Rotterdam (Països Baixos) on treballa principalment com a compositor. A vegades el requereixen com a convidat per interpretar les seves pròpies obres i com a jutge a competicions internacionals. Com a director convidat ha treballat a diversos llocs, com Austràlia, Suïssa, Eslovènia, Àustria, Alemanya, Itàlia, França o Bèlgica. A més, és director i productor de nombrosos enregistraments amb bandes de concert professionals.