L’ECMM recomana: Cicle Contrapunt


Contrapunt és un cicle de música, emmarcat en el programa de suport a la creació Singulart de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Auditori Eduard Toldrà. Les dues propostes que es presenten són les guanyadores del Premi Noves Creacions Musicals 2017, que va tenir lloc a l’Auditori Eduard Toldrà el passat 6 de maig de 2017.
En un espai proper es vol oferir una aproximació diferent i singular a la música interpretada per joves músics. Si els concerts d’octubre va tenir lloc a la Sala de les Columnes del Centre d’Art Contemporani La Sala, en aquest cas, els concerts es realitzaran a l’Auditori Eduard Toldrà i en el cas concret de Mireia i Marina Duo el públic se situarà dalt de l’escenari per a poder tenir una visió molt més propera del concert.
DIUMENGE 13 DE MAIG A LES 20H 
CLARA SCHUMANN: LA MUSA. MIREIA I MARINA DUO.
La primera sessió serà diumenge 13 de maig a les 20h a l’Auditori Eduard Toldrà, amb Mireia i Marina Duo, que oferiran el concert “Clara Schumann: la musa”, amb obres de Robert Schumann, Clara Shumann i Johannes Brahms.
Clara Schumann, pianista i compositora, va ser la musa de dos dels grans de la història de la música: Robert Schumann i Johannes Brahms. L’amor que Robert sentia per Clara van donar al músic un impuls creatiu gairebé únic en la història de la música. Ell mateix deia que les obres per a piano sol no eren suficients per expressar el que sentia. Les obres del jove Brahms van encantar el gran Robert Schumann, fet que el va convertir en el seu pare musical. En les trobades d’ambdós compositors Brahms va conèixer a Clara, de qui s’enamorà i va mantenir el contacte fins al final de la seva vida. Mireia i Marina duo ens transporten al S.XIX en un concert on s’intercalen lieder (en música clàssica, cançó lírica breu amb la lletra d’un poema), amb el recitat de la correspondència entre els tres personatges.
 
DIUMENGE 13 DE MAIG A LES 18H 
ACTIVITAT PARAL·LELA PER A INFANTS
ELS PETONS DE LA CLARA I EN FRANZ. MIREIA I MARINA DUO
Aquest concert inclou una activitat paral·lela per a fer amb infants a partir de 3 anys: el mateix diumenge 13 de maig, a les 18 h a l’Auditori, es farà “Els petons de la Clara i en Franz”, a càrrec de Mireia i Marina duo i conduïda pel periodista musical David Puertas. Són 30 minuts de música amb la voluntat d’apropar-la als nens i gaudir-la en família, presentada i ideada per David Puertas. Un mini-concert on cantarem i escoltarem la música dels Schumann i Brahms interpretada per la soprano Mireia Tarragó i la pianista Marina Pelfort. L’aforament és limitat.
DIUMENGE 13 DE MAIG A LES 18H
PERCUSSIÓ & ELECTRÒNICA. PAU MONTANÉ
El segon concert serà el de Pau Montané, Percussió & Electrònica. Amb obres de Javier Álvarez, Joao Pedro Oliveira, Christos Hatzis, Evan Chapman i Compagnie Kahlua.

Percussió & Electrònica és un concert variat pel que fa a instrumentació i estils musicals i que conté grans obres del repertori específic per aquest duet així com obres de nova creació. És una proposta diferent i que rarament podem veure programada en sales de concert catalanes, però d’una enorme qualitat interpretativa i artística. Des de fa temps en Pau Montané treballa per poder apropar aquest repertori al públic general, així com per tenir l’oportunitat per explicar les seves característiques. Segur que aquesta serà una gran vetllada musical on també aprendrem molt.