III Concurs de composició


Un curs més i amb ganes de treballar la composició des de ben petits, convoquem la tercera edició del concurs de composició del centre amb categories per a totes les edats. Us convidem a participar en aquesta aventura!

 

Categories i bases per a compondre

La formació instrumental de la composició és lliure. Cada categoria té una proposta, però sempre es pot ampliar. Pot ser per un instrument sol, un instrument o veu acompanyat per un piano, per formacions de cambra, conjunts instrumentals… Cada participant només podrà presentar una sola peça. Enguany, la temàtica a seguir és la del centre d’interès. A l’hora de compondre us heu d’inspirar en “la música ens fa viatjar”.

 • 1r i 2n de NE: Melodia de 8 compassos mínim, per a qualsevol instrument, a una veu o, si l’alumne vol, a dues veus (en el cas del piano, per exemple). Clau de sol o de fa. Estructura binaria o ternaria. Es recomana utilitzar els continguts de curs. Es recomana estructura A-B, A-A’
 • 3r i 4t de NE: Obra de 16 compassos mínim, per a qualsevol instrument. Es recomana utilitzar els continguts del curs. Afegir un acompanyament o, al menys, indicar-lo posant els graus ( I IV i V preferentment)
 • 1r i 2n de GP: Obra de 24 compassos mínim, amb una estructura lliure però clara. Haurà d’haver una melodia i un acompanyament harmònic o constar de 2 veus melòdiques com a mínim (obra polifònica). Es recomana treballar els continguts del curs (p.ex. Ús d’acords diatònics sobre tonalitat major o menor). 
 • 3r i 4t de GP: Obra de 40 compassos mínim, amb una estructura lliure però clara. Haurà d’haver una melodia i un acompanyament harmònic o constar de 3 veus melòdiques com a mínim (obra polifònica). Es recomana treballar els continguts del curs (p.ex. Ús d’acords diatònics, dominants secundaris, modulació a tonalitat veïna).
 • 5è i 6è de GP: Obra de 40 compassos mínim, amb una estructura lliure però clara de 3 o més parts. Haurà d’haver una melodia i un acompanyament harmònic o constar de 3 veus melòdiques com a mínim (obra polifònica). Es recomana treballar els continguts del curs (p.ex. Ús d’acords diatònics, dominants secundaris, modulació, acords alterats o amb tensions.

Els alumnes que cursin altres programes que no siguin els reglats es poden presentar a la categoria equivalent a l’edat de cada curs. Qualsevol dubte podeu consultar-lo a l’organització del centre via correu electrònic ecmusica@vilanova.cat.

Jurat

El jurat que decidirà les peces guanyadores estarà format per professors del centre dels departaments de llenguatge, harmonia i cambra

Data màxima d’entrega

10 de Maig de 2024

 

 

 

 

 

Com presentar la composició

Cal portar l’obra escrita a mà o impresa dins d’un sobre tancat, dins del qual hi haurà l’obra sense nom i un paper amb el nom i cognoms de l’autor i el curs que fa. Els sobres s’entregaran a secretaria. També es podrà enviar l’obra en pdf o foto per correu electrònic a concurscomposicio@ecmmvilanova.cat.

Veredicte

El centre publicarà el veredicte a la seva web (www.ecmmvilanova.cat) el 15 de Maig de 2024.

 

Premis

Entre els premis que es repartiran tenim:

 • Val per una activitat familiar per a una persona a l’Espai Far o al Museu Romàntic Can Papiol.
 • Tiquets regal per valor de 15 € en espectacles programats a Escena Vilanova.
 • Vals de descompte per a la botiga Rock Guitar.
 • Entrades de cinema al Círcol Catòlic.
 • #TicketMuseuVNG per a visitar els museus de Vilanova i la Geltrú.
 • Xecs regal per a la Llibreria la Mulassa.
 • Xecs regal per a la Llibreria A tres tintes
 • Llibres per a cada categoria de l’Editorial Cep i la Nansa

Amb la col·laboració de: