El Centre


Història

Història 2L’any 1971 , un grup de ciutadans amb inquietuds musicals aconseguiren crear un grup estable de formació d’ensenyaments musicals. La seva primera ubicació fou a l’escola Sant Bonaventura i després, a l’any 1973 al Foment Vilanoví.

Aquesta iniciativa d’oferir a la vila uns ensenyaments musicals a l’abast de tothom, es veié recolzada pel Consistori Municipal que la feu seva creant, l’any 1975, l’Escola Municipal de Música. La seva primera seu fou a l’edifici de l’Orfeó Vilanoví, al carrer de l’Església, amb no més de 30 alumnes.

Auditori Eduard Toldrà

L’Auditori Eduard Toldrà és un edifici de nova construcció, inaugurat el juny del 2010.

Es tracta d’un equipament públic, perfectament condicionat per a fer-hi audicions gaudint d’una adequada sonoritat i adequat a les necessitats de promoció i difusió musical que es generen al llarg de l’any a Vilanova i la Geltrú, una ciutat amb una llarga tradició en la formació musical i en la creació de grups i formacions que abracen tot tipus de música.

Des del mes d’octubre de 2011, l’Auditori Eduard Toldrà presenta una temporada estable amb esdeveniments musicals de qualitat i concerts de música en línies diverses: simfònica, de cambra, antiga, coral, moderna, contemporània i tradicional.

El Mestre Montserrat

Als 12 anys ja tocava el piano amb naturalitat i bon gust. La família el portà a Barcelona perquè ingressés al Conservatori del Liceu de Barcelona amb professors com el seu cosí Francesc Montserrat Ayarbe, que li ensenyà harmonia, composició i instrumentació, i del prestigiós pianista Carles Gumersind Vidiella. Amb 22 anys actuava de pianista a l’orquestra La Villanovesa, d’Emili Guasch, per la qual va compondre algunes ballables.

Fou professor de música de l’Ateneu i dels col·legis de les teresianes i dels escolapis, però també de nombrosos deixebles particulars.

La Biblioteca

foto 1La biblioteca de la nostra escola va obrir les seves portes l’abril de 2005 com a biblioteca escolar especialitzada en música i oberta a tota la ciutat.

Està situada en un lateral del pati del centre i té accés des d’aquest o des d’un dels passadissos. La nostra biblioteca és petita i acollidora.

El seu fons consta de partitures, llibres infantils, llibres de referència i consulta, CDs, DVDs i revistes.

Té servei de wifi i de préstec d’auriculars a disposició de l’usuari.